[quote="Qgar"]
Nawiązując do twojej wypowiedzi u mnie spalanie z autostrad jakieś 700 km autostradami A2/A1 trasa Warszawa - Tczew i z powrotem, średnio 6,3l/100 km klimatronik załączony, tempomat ustawiony na 140km, czasami docisnąłem jeszcze do 150km/160km przy wyprzedzaniu, na prostej max 190 km/h, tak przez chwilę dla sprawdzenia, lecz ogólnie starałem się trzymać V ustawionej na tempomacie, jednostajnie, bez mocnego deptania.
Samochód obciążony wakacyjnymi bambetlami cały bagażnik, ja, żona i dziecko.
Natomiast jeżeli jeżdżę zwykłymi drogami krajowymi, powiedzmy na działkę, przy przelotowych 100km/110km max + klima, wychodzi mi z kompa 5,1litra. Oczywiście staram się unikać "pedałowania" czym mniej tirów i mniej wyprzedzania tym wynik lepszy, myślę że mam szansę zejść poniżej 5l/100km jeżeli trafią się dobre warunki drogowe.
Reasumując jestem z autka bardzo
tak samo z silniczka 1.2TSI, do którego podchodziłem początkowo jak pies do wydry, ale teraz wszelkie lody stopiły się
Zamieszczone przez Prim
Samochód obciążony wakacyjnymi bambetlami cały bagażnik, ja, żona i dziecko.
Natomiast jeżeli jeżdżę zwykłymi drogami krajowymi, powiedzmy na działkę, przy przelotowych 100km/110km max + klima, wychodzi mi z kompa 5,1litra. Oczywiście staram się unikać "pedałowania" czym mniej tirów i mniej wyprzedzania tym wynik lepszy, myślę że mam szansę zejść poniżej 5l/100km jeżeli trafią się dobre warunki drogowe.
Reasumując jestem z autka bardzo

Komentarz